Gratis verzending vanaf €75,-
Online betalen via uw eigen bank
Religieuze kwaliteitskaarsen
Paaswakekaars Klantscore 9.1 uit 10—Spotgoedkoop
gebaseerd op 1429 beoordelingen.

Paaswakekaars

Paaswakekaars

Paaswakekaarsen voor de paasdienst

Paaswakekaarsen zijn kaarsen die worden gebruikt tijdens de paasdienst. De paaswake of paasdienst is een dienst tijdens de nacht van paaszaterdag op Pasen. Tijdens deze dienst wordt de opstanding van Jezus herdacht. Het is een viering van licht, water en vreugde. Het aansteken van de paaswakekaarsen staat symbool voor het verdrijven van de duisternis.

Paaswakekaars voor de paasdienst

Bent u op zoek naar paaswakekaarsen voor uw paaswake? Bij Kerkkaars.nl hebben we paaswakekaarsjes in ons assortiment. Deze witte kaarsen zijn voorzien van een rood reliëf met een kruis en Alfa en Omega. Alfa en Omega komt uit het Grieks. Deze uitdrukking symboliseert in het christendom Gods almacht. Alfa is namelijk de eerste letter uit het Griekse alfabet, terwijl Omega de laatste letter uit het alfabet is. Op de paaswakekaars staat een kruis met daarboven Alfa ('Α’) en eronder Omega ('Ω').

Wanneer worden paaswakekaarsen gebruikt?

Paaswakekaarsen worden gebruikt tijdens processies of tijdens de Paaswake. Voor veel kerken is de Paaswake het grootste feest van het christelijke jaar. Tijdens de Paaswake worden verschillende rituelen uitgevoerd. Tijdens de dienst staat iedereen met de Paaswakekaars in de hand. Na het ontsteken van Paaskaars wordt het licht verspreid. Gelovigen steken hun eigen kaars aan met het vuur van de Paaskaars. Het licht wordt doorgeven als symbool voor de verspreiding van het geloof.

Paaswakekaarsen kopen

Op Kerkkaars.nl hebben we paaswakekaarsen in ons assortiment. Deze kaarsen zijn 30 centimeter lang en hebben een doorsnede van 1,54 centimeter. We hebben ook druipkartonnetjes in ons assortiment.

Religieuze kwaliteitskaarsen

Kerkkaars.nl staat voor religieuze kaarsen van topkwaliteit. Heeft u een vraag over dit product? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen graag meer over onze kaarsen. Direct paaswakekaarsen bestellen kan via onze webshop.