Gratis verzending vanaf €75,-
Online betalen via uw eigen bank
Religieuze kwaliteitskaarsen
Godslampolie Klantscore 9.1 uit 10—Spotgoedkoop
gebaseerd op 1429 beoordelingen.

Godslampolie

Altijd een kaarsje branden? Dat kan met deze 3-6 of 9 daagse kaarsen. Wij adviseren u deze in een glas of lantaarn te laten branden. Deze graflichten zijn geschikt voor binnengebruik.

Godslampolie

Graflichten voor binnengebruik 

Altijd een kaarsje branden? Dat kan met deze 3-6 of 9 daagse kaarsen. Wij adviseren u deze in een glas of lantaarn te laten branden. Deze graflichten zijn geschikt voor binnengebruik. Naast onze godslampolie zonder afbeelding, leveren we ook een ruim assortiment noveenkaarsen. Deze kaarsen zijn voorzien van een standaard afbeelding. Ook kunt u, zonder meerprijs, deze kaarsen bestellen met eigen afbeelding. Informeer naar de mogelijkheden over deze graflichten met afbeelding.

Wat is godslampolie?

Godslampolie is een kaars in een rode of witte cup en brandt 3, 6 of 9 dagen. Deze kaarsen zijn uitsluitend geschikt voor binnengebruik. Godslampolie wordt van oudsher gemaakt voor de godslamp. In de katholieke kerk is de godslamp een olielamp die in de buurt van het tabernakel hangt. De kaarsen of lampjes in de godslamp moeten branden zolang het Heilig Sacrament in het tabernakel aanwezig is. Om die reden hebben deze kaarsen ook een relatief lange brandduur. Vroeger hing de godslamp altijd aan drie kettingen. Ook vandaag de dag komt deze lantaarn nog veel voor. Daarnaast wordt godslampolie, de vulling voor een godslamp, ook steeds vaker los of in een ander soort kandelaar gebruikt. Godslampolie wordt bijvoorbeeld ook in een glas geplaatst. Godslampolie is verkrijgbaar in een rode huls, zodat deze kaarsen gemakkelijk onderscheiden kunnen worden van andere kaarsen. Bij Kerkkaars.nl vindt u echter ook witte godslampolie.

Ook in het Jodendom kent men de traditie van het eeuwig licht (ner tamid). In een synagoge hangt dit licht voor of naast de Heilige Arke. Dit licht moet altijd branden en staat voor Gods aanwezigheid. Er zijn geen geldende voorschriften voor de vorm of het materiaal van het eeuwige licht.

Godslampolie kopen

Omdat deze kaars onafgebroken moet branden, voldoet deze kaars aan de hoogste kwaliteitseisen. Op Kerkkaars.nl vindt u godslampolie in verschillende formaten en in 2 verschillende kleuren: rood en wit. Deze godslamp-kaarsen zijn verkrijgbaar in een brandduur van 72 uur (3 dagen), 144 uur (6 dagen) en 216 uur (9 dagen).

Waar wordt godslampolie van gemaakt?

Bij de aanschaf van deze kaarsen is een goede brandkwaliteit van groot belang. Bij Kerkkaars.nl hebben we uitsluitend godslampolie-kaarsen die worden gemaakt van 100% plantaardige olie. In veel winkels wordt godslampolie aangeboden van goedkopere bestandsdelen. Hierdoor kunnen de goedkopere kaarsen gaan walmen. Omdat we het bij Kerkkaars.nl belangrijk vinden dat godslampolie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, gebruiken we alleen plantaardige olie voor deze kaarsen. Tegelijkertijd zijn de kaarsen scherp geprijsd. Zo krijgt u gegarandeerd een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Veiligheid van noveenkaarsen en godslampolie

Godslampolie kaarsen zijn eigenlijk gemaakt om enkele dagen en nachten achter elkaar te branden. Normaal gesproken moeten kaarsen altijd onder toezicht branden, maar deze kaarsen worden gemaakt van plantaardige oliën. Tijdens het branden heeft de kaars dus altijd een laagje vloeibare olie onder het brandende pitje. Mocht de kaars onverhoopt omvallen, dan zal de vloeistof ervoor zorgen dat de kaars dooft. Godslampolie hoeft ’s nachts dus niet uitgeblazen te worden.